В Анкарі показали «Мавку» українською мовою

В Анкарі показали «Мавку» українською мовою

Відео
Укрінформ
У Туреччині пройшов перший офіційний показ «Мавки» українською мовою на широкому екрані.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Дуже приємно, що ми сьогодні на презентації україномовного анімаційного мультфільму «Мавка», дійсно шедевру українського мультиплікаційного мистецтва. Попри війну, ми показуємо наскільки сильно ми можемо дивувати світ не тільки на полі бою і не лише героїзмом, а й чудовим та високоякісним продуктом. Ми українці, і це звучить гордо», – сказав перед початком показу Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Дипломат подякував за організацію заходу та підтримку Українській спілці в Анкарі та Асоціації солідарності з біженцями й іммігрантами (ASAM).

«Важливо, що високоякісний український продукт займає місце на міжнародних ринках, у тому числі турецькому. Дуже позитивні відгуки. Мали можливість подивитися його українською мовою, легально, з дотриманням авторських прав. Це також сприяє мобілізації громади. Це дуже серйозний стимул для того, щоб підтримувати українськість у Туреччині. І це не тільки для громади, це для посольства, це для презентації України дуже серйозний крок», – сказав у коментарі Укрінформу після показу Василь Боднар.

Показ відбувся в одному з найбільших кінозалів Анкари.

«Таке враження було, що ми повернулися й знаходимося в Україні, з якою дуже сумуємо. Ми дуже раді, що мультфільм українського виробництва вийшов на такий рівень. Всі в захопленні, діти були дуже раді, а дорослі звичайно в атмосфері українськості», – поділилася враженням представниця діаспори в Анкарі Мар’яна Табак. 

Діти після показу відзначили яскраву анімацію, цікавий сюжет та озвучення героїв відомими в Україні митцями.

Як повідомила віцеголова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу, 17 грудня в Анкарі відбудеться великий різдвяний ярмарок та святковий концерт. 

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Туреччини 1 грудня відбулася святкова вистава до Дня Святого Миколая для маленьких представників української діаспори.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-