В Аргентині відбулася виставка, присвячена Голодомору в Україні

В Аргентині відбулася виставка, присвячена Голодомору в Україні

Фото
Укрінформ
У місті Берасатегі, провінція Буенос-Айрес, з нагоди вшанування 90-ї річниці Голодомору в Україні відбулося відкриття виставки «Україна, 1932-33. Геноцид голодом».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Організаторами заходу виступили Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентинській Республіці та її відділення в м. Берасатегі разом з міською владою.

Пам'ять мільйонів жертв Голодомору-геноциду була вшанована хвилиною мовчання.

З оцінкою цих трагічних подій та їх наслідків в історії України виступив посол України Юрій Клименко, голова Українського культурного товариства «Просвіта» Юрій Данилишин і представники філії УКТ «Просвіта» в м. Берасатегі.

«Щемливою розповіддю про власний трагічний досвід поділився Наум Паук – один з нащадків українців, чия сім’я пережила ті страшні роки», – поділилися у Посольстві.

Учасники заходу запалили свічки на спомин про померлих від штучно створеного голоду.

Крім того, у  виконанні членів капели бандуристів імені Тараса Шевченка при УКТ «Просвіта» пролунали віршовані та музичні твори в пам'ять про жертв трагедії.

Нагадаємо, в центральному Кафедральному Соборі Буенос-Айреса, де встановлено меморіальну дошку жертвам Голодомору 1932-33 років в Україні, відбулася поминальна служба за загиблими від вчиненого радянською владою геноциду українського народу. 

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-