У Чорногорії провели низку заходів з нагоди річниці Голодомору

У Чорногорії провели низку заходів з нагоди річниці Голодомору

Фото
Укрінформ
У Подгориці жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні вшанували запаленням свічок і хвилиною мовчання, а у міській бібліотеці «Radosav Ljumović» презентували книжку чорногорського письменника Божидара Пророчича «Голодомор 1932-1933. Геноцид над Україною».

Про це Укрінформу повідомило Посольство України в Чорногорії.

Комеморативний захід зі вшанування жертв Голодомору в Українському центрі Погориці (ul.Hercegovačka, 13).

У своїй промові координаторка українського центру м.Подгориця Оксана Кияшко разом з президенткою Української асоціації «Добра справа»  зазначили, що через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку.

Крім того, відбувся перегляд тематичного фільму «Мене звуть Євгенія Сакевич-Даллас» разом з висловленням обітниці «Ми не забудемо».

Перед цим у міській бібліотеці Подгориці «Radosav Ljumović» (ul.Njegoševa, 22) було презентовано книжки чорногорського письменника, журналіста та україніста Божидара Пророчича «Голодомор 1932-1933. Геноцид над Україною», яка є однією з небагатьох книг на цю тему на теренах Західних Балкан.

Захід відкрив посол України в Чорногорії Олег Герасименко. Він звернув увагу на величезне значення поширення у світі правдивої інформації про Голодомор як одну з найбільших трагедій в історії українського народу.

У цьому контексті Посол України високо оцінив роботу Божидара Пророчича та щиро подякував йому.

Під час свого виступу пан Пророчич детально ознайомив слухачів з історією Голодомору 1932-1933 років та поділився своїм досвідом дослідження цієї теми. Було наголошено, що сьогодні, на жаль, повторюється геноцидна політика Росії проти України шляхом жорстокої збройної агресії.

У заході взяли участь представники української громади, інтелектуали, журналісти та місцеві друзі України.

Нагадаємо, представники української громади у м.Подгориці та колектив Посольства України у Чорногорії долучилися до «Найдовшого у світі марафону».

Фото: Посольство України в Чорногорії 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-