У Лондоні відбулися комеморативні заходи біля пам’ятника жертвам Голодомору

У Лондоні відбулися комеморативні заходи біля пам’ятника жертвам Голодомору

Фото
Укрінформ
У День пам'яті жертв голодоморів в Україні 25 листопада відбулися комеморативні заходи біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні в Лондоні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Лондоні.

Зауважується, що цей пам’ятник є першим і найстарішим у Європі меморіалу цій трагедії. Він встановлений у 1983 році біля Української автокефальної православної церкви у лондонському районі Актон.

Колектив Посольства разом з українською громадою Великої Британії, членами парламенту та представниками місцевої влади вшанували пам'ять жертв геноциду українського народу молитвою та покладанням вінків до пам’ятника та запалили свічки пам'яті.

Українське духовенство провело спільний поминальний молебень.

Пам’ять безневинних жертв геноциду також була вшанована експозицією про Голодомор 1932-1933 років в Україні, ініційованою українською скаутською організацією «Пласт» у Лондоні, та літературно-поетичними виступами представників української громади у британській столиці.

Нагадаємо, у Вестмінстерському Абатстві в Лондоні у взаємодії з Посольством України 24 листопада відбулося спеціальне вечірнє богослужіння з нагоди відзначення 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-