У Варшаві відбулися збори Конференції Українських пластових організацій

У Варшаві відбулися збори Конференції Українських пластових організацій

Фото
Укрінформ
У столиці Польщі відбулися 21-ші збори Конференції Українських пластових організацій (КУПО) за участю понад 150 пластунів з цілого світу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Польщі.

У КУПО берали участь представники» Пласту» з таких країн як Україна, Австралія, Австрія, Аргентина, Велика Британія, Канада, Німеччина, Польща, Сполучені Штати Америки.

За результатами 21-х зборів КУПО у Польщі прийнято рішення щодо долучення ще трьох країн – Іспанії, Словаччини та Франції.

У підсумковій зустрічі учасників КУПО узяв участь посол України в Польщі Василь Зварич.

Вітаючи учасників зборів КУПО, дипломат підкреслив важливу роль світових пластових спільнот у допомозі та підтримці України в умовах боротьби з російською агресією.

«Завдяки вашим зусиллям та єдності Пласт сформувався у міцну світову структуру, яка виховує українську молодь в дусі нерушійних принципів Пластового закону – вірності Богові та Україні», – підкреслив Василь Зварич.

Посол також висловив вдячність українському Пласту у Польщі за проведення щорічної акції «Полум'я братерства», організацію таборів відпочинку для українських дітей, збір та доставку в Україну гуманітарної допомоги, надання фінансової та волонтерської допомоги українцям у Польщі.

Під час зустрічі голова Крайової пластової старшини – пл. сен. Ігор Мричко урочисто надав статус Приятелів «Пласту» послу України в Польщі Василю Зваричу та раднику Посольства Віталію Білому.

Нагадаємо, юнацький гурток «Кобри» міжнародної української скаутської організації «Пласт» у Лондоні (Plast London) здійснив візит до Посольства України у Великій Британії.

Фото: Посольство України у Польщі, Пласт Польща / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-