В Угорщині провели українські літературні читання

В Угорщині провели українські літературні читання

Укрінформ
В угорському місті Веспрем у рамках «Ночі літератури» відбулися українські літературні читання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині.

У рамках українських читань угорський актор Левенте Хартманна читав уривок твору Софії Андрухович «Амадока», у якому йдеться про військового, який був понівечений до невпізнаваності під час бойових дій у східній частині України.

«Це нагадало численній угорській аудиторії про те, що агресія Росії проти України триває вже понад дев'ять років, і показало її страшні наслідки», – зауважили у диппредставництві.

Загалом у цьогорічній Ночі літератури взяло участь 27 країн-членів угорського кластеру Мережі національних культурних інститутів ЄС. Україна другий рік була представлена на зазначеному заході.

Посольство подякувало друзям і партнерам – Чеському центру м. Будапешт Cseh Centrum та угорському кластеру EUNIC за можливість представити сучасну українську літературу, а всім, хто відвідав читання – за присутність та підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, в Угорщині діаспора запустила екскурсійний проєкт ЛітераTURA. 

Його мета – ознайомити гостей із історичною, духовною та літературною спадщиною Угорщини, особливостями та колоритом її культури, історичним підґрунтям українсько-угорської минувшини і сьогодення. Ми розповімо про спільні культурні, історичні, літературні і матримоніальні зв’язки, які є неспростовними доказами тисячолітньої спільної історії.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-