У Нью-Йорку презентували проєк «Батьківська Хата. Homestead»

У Нью-Йорку презентували проєк «Батьківська Хата. Homestead»

Фото
Укрінформ
У каплиці греко-католицької церкви св. Юра в Нью-Йорку (США) в рамках ушанування пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні та подвигу українських захисників відбулася презентація етнографічного проєкту «Батьківська Хата. Homestead».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Нью-Йорку, яке взяло участь у заході.

Зауважимо, що авторами та кураторами проєкту є Оленка Браво, Наталка Стурджіл і Світлана Задоровська. Він присвячений збереженню і популяризації української культури у США та в усьому світі. Крім того, проєкт активно впливає на підтримку української спільноти в Америці та надає важливий внесок в розвиток української культурної спадщини.

Головними цілями виставки є показати контраст між життям українців до Голодомору та жахливими подіями 1932–1933 років, а також встановити паралель з подіями, що відбуваються в сучасній Україні – війна проти російських окупантів.

Генконсульство висловило щиру вдячність за запрошення на подію організаторці проєкту, голові Референтури з питань культури СУА (UNWLA) Оксані Пясецькій, заслуженій працівниці культури України, союзянці 64-го відділу Валентині Шемчук, учасникам музичної програми – вокальній студії «Писанка» й Ользі Обертос, хору «Молода думка» В.Гречинського (Ukrainian children's choir Moloda Dumka), Лесі Вербі, Лєйлі Дітан, Софії Мельник та всім, хто долучився до організації та прийшов відвідати цей важливий захід.

Нагадаємо, презентація україно-американського виставкового проєкту «Батьківська хата. Перехрестя поколінь» відбулася восени 2022 року у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві. 

Фото: Consulate General of Ukraine in New York / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-