У Бельгії відбувся благодійний захід на підтримку України

У Бельгії відбувся благодійний захід на підтримку України

Фото
Укрінформ
У бельгійському місті Арлон у рамках проєкту Solidarity for Ukraine відбувся благодійний вечір, програма якого була насиченою та містила низку захоплюючих артистичних вистав, зокрема виступи українських музичних і танцювальних колективів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Бельгії.

Зауважується, що Solidarity for Ukraine – це проєкт, створений українкою Наталією Капанадзе та її чоловіком бельгійцем Руді Кіршенбільдером у 2016 році з метою надання підтримки нашій країні на тлі російського збройного вторгнення до України, що триває з 2014 року.

Після повномасштабної російської агресії проти нашої держави, за сприяння Solidarity for Ukraine до України було направлено значну кількість гуманітарної допомоги. За підтримки місцевої влади, Наталія Капанадзе також надає сприяння українцям, які вимушено переїхали до Арлону після 24 лютого 2022 року.

Тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина висловила щиру вдячність Наталії Капанадзе та Руді Кіршенбільдеру, представникам проєкту Solidarity for Ukraine, всій українській громаді в місті Арлон, жителям міста, бельгійцям за невпинну підтримку України та українців, а також активне просування української культури і просвітництва в Бельгії.

У Посольстві зазначили, що в Арлоні діє українська школа, директоркою якої є Софія Балич.

Школа створена у 2015 році небайдужими батьками українського походження, аби майбутнє покоління мало можливість вивчати українську мову, літературу, історію та культуру нашої неньки.

Диппредставництво висловило щиру вдячність Софії та Надії Балич за створення цієї школи, зусилля задля її функціонування, турботу про українських діток та бажання їх навчати всьому українському.

Окремо зазначається, що визначною пам’яткою для кожного українця в місті Арлон є пам'ятник дочці славетного Князя Ярослава Мудрого Анні Ярославні, відкритий у 2019 році в рамках проєкту «Шлях Королеви», який передбачав встановлення пам'ятників Анні Київській у ключових містах Європи, в яких вона зупинялась на шляху до Франції.

Пам'ятник розташований біля церкви святого Доната, де в XI-XVI століттях знаходився замок Арлонського графства. Ймовірно, що тут гостювала Анна Київська дорогою до Франції.

«Арлон, дякуємо за допомогу, підтримку та небайдужість до України, українців та української історії і культури! Слава Україні! Героям Слава!», – додали у Посольстві.

Нагадаємо, тимчасова повірена у справах України і Бельгії та Люксембурзі Наталія Аношина завітала до української суботньої школи «Рідна мова» у місті Вам.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-