В Анкарі написали радіодиктант національної єдності

В Анкарі написали радіодиктант національної єдності

Фото
Укрінформ
Українська спілка в Анкарі (Туреччина) долучилася до написання радіодиктанту національної єдності.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Сьомий рік поспіль ми пишемо Радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови. Кожного року – це особлива подія. Написання цього року було особливо емоційним, адже серед нас, спілчан, є ті, для кого згадки про Чернігівщину, Хаджибейський лиман, Львів - це про рідні місця та про батьківський дім», – сказала в коментарі агентству голова української спілки в Анкарі Юлія Білецька. 

На базі Української спілки в Анкарі діють Українські суботні студії, де вивчають  українську мову та історію України, діє бібліотека української літератури. 

В Анкарі написали радіодиктант національної єдності / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

«Українська спілка в Анкарі є активним амбасадором як української культури, так і рідної мови в Анкарі. Спілкою було створено та видано підручник української мови. В ньому окрім вивчення лексики та граматичних правил, учні ще знайомляться із пам'ятками історії та архітектури, видатними українцями, традиційною кухнею тощо», – розповіла Юлія Білецька.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого День української писемності та мови відзначатиметься 27 жовтня, а не 9 листопада, як раніше.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-