У Вільнюсі на знак солідарності з українським народом відбулася акція «Поля Надії»

У Вільнюсі на знак солідарності з українським народом відбулася акція «Поля Надії»

Фото
Укрінформ
Біля Посольства України у Литві вже вдесяте відбулась щорічна акція «Поля Надії», під час якої перед будівлею дипустанови були висаджені цибулини жовтих нарцисів у формі серця.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

Зауважується, що цього року акція присвячена солідарності з героїчним українським народом, який платить найвищу ціну за мирне небо над усією Європою, свободу всього демократичного світу, за наші спільні переконання та цінності.

Під час заходу Посол України у Литві Петро Бешта відзначив: «Ця символічна акція об'єднує серця українців та литовців щирою надією. Надією на те, що Україна, яка героїчно бореться, переможе темряву. Тому що в наших серцях є те, що відрізняє нас від агресора – милосердя, доброта, любов, а головне – незламна віра».

До заходу приєднались працівники та керівниця Хоспісу ім. Міхала Сопочко сестра Міхаела Рак, а також українські діти, які перебувають у Литві, та учні литовських шкіл.

Посольство висловило вдячність Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisas за цю особливу подію, присвячену Україні, та щиру підтримку.

«Поля надії» висаджують у жовтні на честь Всесвітнього дня хоспісу та паліативної медицини. Різноманітні громадські організації, компанії, навчальні заклади, релігійні громади, заклади культури долучаються до ініціативи та разом висаджують цибулини жовтих нарцисів. Ці квіти символізують надію, нагадують нам про хворих і закликають поважати людське життя.

Нагадаємо, раніше в жовтні в центрі Вільнюса відбулося відкриття муралу «NEZLAMNA / Незламна», присвяченого героїзму українських захисників та захисниць, а також стійкості всього українського народу у боротьбі з російськими загарбниками.

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-