На Кіпрі запрацював перший у республіці україномовний аудіогід

На Кіпрі запрацював перший у республіці україномовний аудіогід

Фото
Укрінформ
У Кіпрському археологічному музеї у Нікосії відбулася офіційна церемонія відкриття першого на Кіпрі україномовного аудіогіда, участь у якій взяла дружина Президента України Олена Зеленська (у форматі відеоконференції) та Перша Леді Кіпру Філліпа Карсера.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Кіпр.

Зауважується, що у своїх привітальних промовах обидві Перші Леді відзначили важливість цієї події для поглиблення культурних зв’язків обох країн.

Захід, реалізація якого стала можлива завдяки спільним зусиллям Посольства та Українського соціально-культурного центру «Обійми» (Obiimy Cyprus), відвідали представники Міністерства культури Республіки Кіпр, Музею Department of Antiquities Cyprus та української громади на Кіпрі.

Посольство висловило щиру вдячність меценатам проєкту, засновникам культурного центру «Обійми», Анні та Миколі Сушкам, за всебічне сприяння у реалізації проєкту, а також зірковому голосу україномовного аудіогіда Олені Кравець.

Відтепер послухати про надзвичайно цінні, у світовому значені, артефакти Кіпрського археологічного музею українською мовою можна: з вівторка по п'ятницю з 8:00 по 18:00, у суботу з 9:00 по 17:00, у неділю з 10:00 по 13:00. У понеділок музей не працює.

Нагадаємо, у вересні під час візиту до Метрополітен-музею у Нью-Йорку Перші Леді України Олена Зеленська нагадала, що україномовні аудіогіди працюють у 69 музеях і визначних місцях.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Cyprus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-