Українську мову вперше представили на Європейському дні мов в Абу-Дабі

Українську мову вперше представили на Європейському дні мов в Абу-Дабі

Фото
Укрінформ
Українська жіноча ініціатива в ОАЕ та Посольство України разом представили українську мову на Європейському дні мов в Абу-Дабі – святі, яке сприяє вивченню мов, культурному обміну та міжкультурному розумінню.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні»

За повідомленням, такі заходи в Абу-Дабі щорічно організовують Європейський національний інститут культур в ОАЕ спільно з представництвом ЄС в ОАЕ та європейськими посольствами. Цього року захід приймала Іспанська школа, минулого – Alliance Française.

Мовні ентузіасти, серед яких діти, дорослі, представники різних країн та континентів світу, мали нагоду «відвідати» 13 європейських країн і дізнатися якими мовами в них спілкуються, а також цікаві факти про ці мови.

Українська мова вперше була представлена під час такого заходу в Абу-Дабі. Гостей українського стенда особисто вітав Надзвичайний та Повноважний Посол України в ОАЕ Дмитро Сенік. Відвідувачі українського стенда знайомились з історією та сучасністю української мови, цікавими фактами про неї, дізнавалися про арабізми та іспанізми в українській мові.

Також на українському стенді можна було вивчити базові розмовні фрази українською та взяти участь у вікторині на найкращу вимову слова «Паляниця». Усім охочим було запропоновано ресурси та платформи для вивчення української мови іноземцями.

На інших стендах відвідувачі теж могли дізнатись чимало цікавого, взяти участь у конкурсах та продегустувати місцеві смаколики. Також гості насолоджувалися музично-танцювальним шоу, присвяченим 50-ти річчю смерті Пабло Пікассо, у виконанні іспанського бенду «Cositas Buenas».

«Івент був цікавий, дізналася багато нового про європейські мови, їхнє походження, про те, скільки ми вживаємо однакових слів. Багато країн робили інтерактивні ігри, що було дуже цікаво, в мене навіть зʼявився інтерес до вивчення нових мов. А іспанський танець додав емоцій та настрою», – поділилася своїми враженнями від заходу Лариса Лоу, співзасновниця УЖІ та туристичний гід в ОАЕ.

Український стенд відвідали представники Іспанії, Литви, Чехії, Німеччини, Венесуели, Філіппін, ОАЕ, Польщі, Португалії, Мальти, Болгарії, Китаю, Єгипту та інших країн. Серед почесних гостей, які дізнались цікаві подробиці про українську мову: амбасадорка ЄС в ОАЕ, посол Литви в ОАЕ, посол Чехії в ОАЕ, амбасадорка Мальти в ОАЕ.

«Чудове святкування! Ще раз переконалась, скільки в нас подібного з іншими європейськими країнами і скільки спільного наша солов’їна мова має з нашими західними сусідами, як то Чехія, Польща, Болгарія», – зазначила Юлія Біленко, директорка української школи вихідного дня «Дивосвіт» в Абу-Дабі та членкиня УЖІ.

Нагадаємо, Українська громада Об’єднаних Арабських Еміратів організувала в Абу-Дабі майстерню з витинанки «Надбання тисячоліть».

Фото: Посольство України в ОАЕ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-