Посол в Естонії відвідав «Школу свободи», створену для українських дітей

Посол в Естонії відвідав «Школу свободи», створену для українських дітей

Укрінформ
Посол України Максим Кононенко відвідав «Школу свободи» у Таллінні, створену спеціально для українських дітей, що залишили свої рідні домівки, рятуючись від розпочатої Росією війни.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

Під час відвідування навчального закладу пан посол зустрівся з директором гімназії Alo Savi та директором «Школи свободи» з навчальної роботи Olga Selistseva.

Максим Кононенко нагадав, що вперше Vabaduse Kool / Школа Свободи відкрилась у вересні 2022 року як окремий навчальний заклад при Tallinna Tõnismäe Riigigümnaasium. Цього року вона відчинила свої двері вдруге.

«За рік роботи Школа заслужила визнання і авторитет, перетворившись із експериментального волонтерського проєкту на повноцінну освітню інституцію. Сьогодні майже 800 учнів з 7 по 12 клас щодня переступають поріг світу знань. 60% викладання відбувається естонською мовою за методом мовного занурення, 40% – віддано україномовній програмі», – написав він на своїй фейсбук-сторінці.

На невеличкій педагогічній раді пан посол обговорив з адміністрацією перспективи співпраці між Школою і Посольством України в Естонії. Сторони домовилися організувати зустрічі з українськими вчителями, учнями школи і їхніми батьками, разом попрацювати над збагаченням бібліотечного фонду школи творами сучасних українських письменників, допомогти з консульським обслуговуванням і оформленням для дітей необхідних документів.

Максим Кононенко запропонував школі поміркувати над творчим проєктом для 2024 року, який оголошений Міністерством культури Естонії Роком культурного розмаїття. Запросив відвідати Посольство, яке було і залишається надійним партнером будь-яких культурно-освітніх ініціатив.

Як повідомлялося, міністерство освіти й науки Естонії заявило, що всі діти до 17 років, у тому числі із сімей українських біженців, обов'язково повинні відвідувати місцеві школи до здобуття основної освіти.

Фото: Maksym Kononenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-