Зеленський нагородив митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка хрестом Івана Мазепи

Зеленський нагородив митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка хрестом Івана Мазепи

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський 21 вересня під час візиту до США нагородив Архиєпископа Української греко-католицької церкви, митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка Хрестом Івана Мазепи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Філадельфійська Архиєпархія УГКЦ.

Церемонія нагородження осіб за «вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, популяризацію Української держави у світі» відбулася у в приміщенні Національного Архіву США у Вашингтоні.

Під час заходу Перша леді України Олена Зеленська зокрема зазначила: «Маю честь знати архиєпископа Бориса Ґудзяка особисто. Його знають тисячі українців – військові, переселенці та багато інших, кому він допомагає, а також молодь, яка завдяки йому отримує чудову освіту».

«Україна захищає цінності – такі як право на життя та особистість. Це не лише фізичні речі, а й нематеріальні цінності. Захисники України – дуже різні люди – різних поглядів, релігійних переконань, або ж взагалі нерелігійні. Проте всі вони чітко відчувають, що борються зі злом, із найгіршим, що може народитися в нутрі людини – свідомим намаганням вбити, знищити, захопити й зробити рабами. Тому це ще й духовна битва. Щиро дякую усім, хто бореться разом з нами у вимірі духовному та ціннісному», – наголосила пані Зеленська.

Читайте також: Українці з різних куточків США долучилися до V Всеамериканської молодіжної прощі
Хрест Івана Мазепи – державна нагорода України – відзнака Президента України, що встановлена для відзначення громадян за значний внесок у відродження національної культурно-мистецької, духовної, архітектурної, військово-історичної спадщини, заслуги у державотворчій, дипломатичній, гуманістичній, науковій, просвітницькій та благодійній діяльності.

Борис Ґудзяк народився 24 листопада 1960 року в м. Сиракузи (Нью-Йорк, США) в родині українських емігрантів родом із Львівщини.

Він є митрополитом Української греко-католицької церкви, головою Філадельфійської архиєпархії в США, громадським діячем, провідним науковцем у галузі церковної історії, президентом Українського католицького університету. У 2015 році став кавалером Ордену Почесного легіону.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з Першою леді з 18 вересня перебувають із візитом у США.

Фото: Archeparchy of Philadelphia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-