Центр української культури та документації в Угорщині презентує художню виставку Богдана Губаля

Центр української культури та документації в Угорщині презентує художню виставку Богдана Губаля

Укрінформ
Центр української культури та документації в Угорщині 16 вересня презентує у Будапешті виставку творів українського художника Богдана Губаля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці українців в Угорщині у Фейсбуці

Зауважується, що роботи Богдана Губаля зберігаються у 25 музеях України та у багатьох приватних колекціях світу. На виставці буде представлено його двадцять чотири картини, виконані у техніці пастелі.

«Пастель – одна з обраних технік, у якій працює Богдан Губаль. Багато експериментує з кольором тла і колірними підкладками. Сухий матеріал – крейда – міняється, блищить, створює враження глибини, чи навіть прориває простір. Але техніка – ніщо, порівняно з духом, що наповнює твори митця». Творче кредо художника: «Вічний рух і одна мить», сказала кандидатка мистецтвознавства Надія Бабій.

Відкриття виставки відбудеться у суботу о 16.00 в Центрі української культури у Будапешті за адресою: Budapest VI. ker., Hajós u. 1., вхід з вул. Paulay Ede.

Крім того, у другій частині вечора, о 17.00 пройде показ нового документального фільму «ПО ТОЙ БІК МИРУ» виробництва української творчої команди «ТРО Медіа».

Стрічка створена на основі зйомок, що велися на території Бучанського району Київської області з лютого 2022 року у місцях ведення бойових дій, карбуючи історію українського спротиву у виразних свідченнях місцевих мешканців, що пережили окупацію, проникливих сюжетах та обличчях героїв сучасної України.

Нагадаємо, у Будапешті вийшов друком двотомник поезії відомого українського письменника Михайла Жайворона 

Фото: Богдан Губаль / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-