У Тбілісі офіційно відкрили Український дім

У Тбілісі офіційно відкрили Український дім

Фото
Укрінформ
У середу, 13 вересня, відбулося офіційне відкриття Українського дому у Тбілісі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Грузії.

Захід відбувся за сприяння Посольства України, UNDP Georgia, Уряду ФРН і Посольства ФРН у Грузії. Український дім створювався небайдужими українцями та, зокрема, ГО «Грузинсько-українська платформа» на чолі з Валентиною Марджанішвілі.

Під час відкриття Українського дому гості мали можливість ознайомитися з творчістю Kulbabka Ceramic та українських мисткинь Любові Душиної, Юлії Зауличної та Ніки Хворостенко.

Посольство висловило вдячність усім партнерам і друзям в Грузії за підтримку та можливість чути голос України, коли фашистська Росія намагається змусити його замовкнути.

«Нехай ця домівка буде для усіх та кожного рідним куточком українства на гостинній грузинській землі, куди завжди хочеться прийти, почути українську мову та сміх наших дітей», – зазначили у диппредставництві та висловили сподівання, що Український дім у Грузії ще більше зміцнить культурні зв’язки та дружбу між двома братніми народами.

«Віримо, що невдовзі, після нашої Перемоги, Дім стане професійною установою української культури в Грузії, важливим осередком українсько-грузинської співпраці, місцем зустрічей друзів та однодумців», – додали у Посольстві.

Нагадаємо, Національна парламентська бібліотека Грузії видала збірку віршів та поем Тараса Шевченка «Думи мої…».

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-