У Бельгії українці здійснили прощу та помолилися за мир в Україні

У Бельгії українці здійснили прощу та помолилися за мир в Україні

Фото
Укрінформ
Українська греко-католицька церква організувала прощу українців Бельгії до санктуарію в містечку Банньо, яка цьогоріч зібрала близько тисячі прочан та була присвячена молитві за мир в Україні, перемогу нашої країни, а також за поранених і полонених українців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Бельгії.

Священну літургію очолив протосинкел єпархії святого Володимира Великого в Парижі отець Ігор Ранця, Вікарій єпархії святого Володимира Великого в Парижі у Бельгії отець Іван Данчевський. Також участь у Літургії взяли греко-католицькі священники Бельгії.

Після Літургії з вітальним словом до всіх учасників Прощі звернулась Тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина, зазначивши, що сьогоднішня молитва, звершена під час паломництва, за мир та Перемогу України, за наших захисниць і захисників, які щоденно борються з ворогом, проливають свою кров, віддають свої життя, є надзвичайно важливою.

Також пані Аношина вручила подяки від Посольства України в Бельгії греко-католицьким священникам у Бельгії за щоденне служіння, молитви та духовну підтримку, плідну співпрацю з Посольством і надану допомогу Україні та українцям під час протистояння повномасштабній російській збройній агресії.

У цей день учасники Прощі разом з членами організації «Пласт» підійшли до молитовного хреста, встановленого в Банньо на честь Хрещення Київської Руси-України, де відслужили панахиду за загиблими українськими героями, які віддали своє життя за незалежність України у боротьбі з російськими окупантами.

За повідомленням, під час цього паломництва було зібрано понад 8 тисяч євро, які будуть спрямовані на допомогу Збройним силам України.

У Посольстві додали, що під час прощі українська скаутська організація «Пласт» у Бельгії розпочала новий Пластовий рік.

Містечко Банньо розташоване в комуні Спрімонт, що в регіоні Валлонія в провінції Льєж. Після об’явлень Діви Марії в 1933 році це місце стало одним із найважливіших місць паломництва в Бельгії. Ця проща відбувається щороку протягом десятиліть, починаючи з 40-го року ХХ ст.  

Нагадаємо, в Арлоні (Бельгія) офіційно заснували душпастирську місію Української греко-католицької церкви та представили нового душпастиря – отця Тараса Бордюка.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-