У Лос-Анджелесі родина маріупольців відкрила перший ресторан української кухні

У Лос-Анджелесі родина маріупольців відкрила перший ресторан української кухні

Фото, відео
Укрінформ
У Лос-Анджелесі з'явився перший ресторан української кухні, який відкрила родина підприємців з Маріуполя, що виїхали до США після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це йдеться у сюжеті Голосу Америки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, заклад отримав назву "Mom, Please" ("Мамо, будь ласка").

"Ми спочатку почали виготовляти заморожені продукти й вони всім дуже сподобалися і ми виявили, що є такий запит, що люди хочуть приходити саме в український заклад. Для нас це дуже відповідально - відкрити перший у Лос-Анджелесі саме український заклад", - розповідає співвласниця закладу Інна Кочеткова, яка родом з Маріуполя.

У меню ресторану - сирники, млинці, вареники, піцца та різні види кави. Всі рецепти - з нотаток свекрухи Інни, Олени Кочеткової. Вона і є тією мамою, на честь якої назвали заклад. Разом із родиною сина жінка також виїхала до США. 

"Це рецепти нашої родини, ми це робили з народження. Це настільки для мене природно, що я не розуміла - як це не знати цих рецептів", - розповідає Олена Кочеткова, яка є шеф-кухаркою ресторану.

Олена разом із чоловіком до березня 2022 року працювали кухарями у Маріуполі. Прямо на кухні її чоловіка вбило снарядом. Жінка каже, що впоратися з горем допомагає лише робота. 

Як зазначається у сюжеті, улюбленою стравою гостей є сирники. Також у ресторані пропонують українську випічку. Ресторан уже став центром збору українців у Лос-Анджелесі, також серед відвідувачів є й американці. 

Відкриття таких закладів стає великою подією для української громади, адже у місті важко знайти роботу. 

"Основною метою було надати нашим українцям, які тільки приїхали, робочі місця. Тому що ми знаємо, що тут дуже складно без знання мови й дуже складно морально, коли немає спільноти, яка в тебе була в Україні", - наголосила Інна Кочеткова.

Як повідомляв Укрінформ, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Окрім того, загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

За даними правозахисників, у Маріуполі російськими загарбниками були вбиті приблизно 100 тисяч цивільних людей.

Наразі у місті залишаються близько 100 тис. людей. Катастрофічно бракує лікарів та медичних препаратів, у лікарнях немає сучасного обладнання.

Медична система загарбаного росіянами Маріуполя наразі практично не працює, і, за даними підпілля, смертність у місті від природних причин (за даними на липень 2023 року) перетнула позначку в 400 людей на тиждень.

Ворог перетворює місто та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото: mompleasela/Інстаграм, відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-