Посольство закликало українців у Японії долучитися до розповсюдження фільму «По той бік миру»

Посольство закликало українців у Японії долучитися до розповсюдження фільму «По той бік миру»

Укрінформ
Посольство України звернулося до української громади Японії з проханням долучитися до розповсюдження серед японських журналістів, політиків і громадських діячів українського документального фільму «По той бік миру»

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, ця стрічка створена українською творчою командою «ТРО Медіа» на основі зйомок, що велися на території Бучанського району Київської області з лютого 2022 року у місцях ведення бойових дій, фіксувалися наслідки воєнних злочинів російської армії, карбуючи історію українського спротиву у виразних свідченнях місцевих мешканців населених пунктів, що пережили окупацію. Про злочини окупантів у фільмі свідчать жителі Ірпеня, Бучі, Бородянки, Гостомеля, Михайлівки-Рубежівки та інших населених пунктів області.

«Основна мета – вчергове засвідчити воєнні злочини РФ, що відбувалися під час окупації на території Бучанського району Київської області та показати наслідки, що приніс із собою «русскій мір» на українську землю. Документальні матеріали, що фігурують у фільмі, будуть використані в міжнародному трибуналі над військовими злочинцями країни-агресора», – додали в диппредставництві.

Посилання на фільм: fex.net/uk/s/ebmc9rs – із субтитрами англійською: fex.net/uk/s/7pn6vfo – з озвучкою англійською. Тривалість 31 хв.

Нагадаємо, японське видавництво Shueisha приймає передзамовлення на япономовну збірку хайку харківської поетеси Владислави Симонової під назвою «Крила метелика: хайку з бомбосховища».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-