У Бельгії у річницю незалежності України проведуть майстер-клас з петриківського розпису

У Бельгії у річницю незалежності України проведуть майстер-клас з петриківського розпису

Укрінформ
У бельгійському абатстві Грімберген з нагоди відзначення Дня Незалежності України буде проведено спеціальний майстер-клас з петриківського розпису.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія. 

«З давніх часів на теренах України зародився петриківський розпис – декоративно-прикладне візерункове народне малярство, яке походить з села Петриківка, що на Дніпропетровщині. Проте петриківський розпис сьогодні – не лише народне мистецтво, що зберігає звичаї оздоблення інтер’єру в Україні, але й сучасний живопис, який тішить око наших іноземних друзів», – ідеться в дописі.

Майстер-клас проведе талановита українська художниця Яна Іваннікова, яка допоможе відкрити загадковий та візерунковий світ петриківського розпису.

Подія відбудеться 24 серпня о 14:30-16:00 за адресою: Grimbergen Abbey, Kerkplein 1, 1850 Grimbergen. Для реєстрації потрібно перейти за посиланням.

Нагадаємо, в австрійському місті Лінц відкрилася виставка «Петриківський розпис «Сила мистецтва для України» («Petrykivka Volksmalerei «Die Kraft der Kunst für die Ukraine»), яка триватиме до 2 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-