У Кишиневі в День Української Державності вшанували пам’ять видатних українців

У Кишиневі в День Української Державності вшанували пам’ять видатних українців

Фото
Укрінформ
З нагоди відзначення Дня Української Державності у Кишиневі поклали квіти до монумента Петра Могили, пам'ятника Тарасові Шевченку та меморіальної дошки Лесі Українки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Республіці Молдова. 

У заходах взяли участь представники української громади Молдови, посол України Марко Шевченко разом з дружиною Олесею та працівники Посольства.

Посол Марко Шевченко у зверненні до присутніх, зокрема, зазначив, що дата 28 липня покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

Зауважимо, що до покладання квітів до пам'ятника Шевченка в Кишиневі долучилися члени Національного конгресу українців Молдови. 

Нагадаємо, День Державності встановлений указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

2024 року, згідно з новим Указом Президента, День Української Державності відзначатиметься 15 липня замість 28 липня.

Фото: Посольство України в Молдові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-