Український дипломат зустрівся з представниками української громади у Батумі

Український дипломат зустрівся з представниками української громади у Батумі

Фото
Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Олександр Шульга у рамках консульського візиту працівників Посольства зустрівся у Батумі з представниками української громади, благодійних організацій та місцевих неурядових організацій і владних структур.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Грузії.

За повідомленням, під час зустрічі з директором агентства з працевлаштування Аджарської автономної республіки Тимуром Кахідзе були обговорені питання працевлаштування українських громадян, які вимушено покинули Україну через повномасштабне російське вторгнення, на території Аджарії.

Також очільник української дипустанови висловив вдячність співрозмовнику за підтримку українського бізнесу, який намагається відновити свою роботу в Грузії після вимушеного виходу з України.

У ході зустрічі з представниками політичної партії «Лело для Грузії» (філіал в м.Батумі) та низкою місцевих НУО Олександр Шульга подякував грузинським друзям за всебічну підтримку українських вимушених переселенців, які мешкають в м.Батумі. Окрім цього, були обговорені подальші шляхи взаємодії на цьому напрямку.

Також представники Посольства взяли участь у щоденній акції ГО «Майдан Батумі» на Центральній площі міста, відвідали волонтерський центр на вул. Парнавазе Мепе, 46, де українці вже понад рік плетуть сітки для фронту, «Happy Space», де за сприяння міжнародної організації World Vision проводяться заняття для маленьких українців, штаб допомоги українцям на вул.Мелікішвілі, 25, тренінг із тактичної медицини клубу «ВиЖити», дитячий клуб «Орандж», організований українськими підлітками для малечі, зустрілися з Ленурою Мелгазієвою з «Batumi for Ukraine».

У диппредставництві розповіли, що за сприяння Посольства разом з ГО «Майдан Батумі» вдалося організувати благодійні покази українських стрічок – кінофільму «Сторожова застава» в Технопарку та мультфільму «Викрадена принцеса» в кінотеатрі «Аполло» для українських дітей. Окрема подяка за пригощення для малечі – Каріна Мандзій та ресторан «Аджика».

У рамках благодійної акції @«Українським дітям – українську книгу» поповнили бібліотечні полиці українськими книжками в «Happy Space», кафе-бібліотеці «Інституті», Українській бібліотеці в м.Батумі (вул. Івана Джавахішвілі, 72), відділення ГО «Unite Together».

«У ході консульського обслуговування громадян України було прийнято понад 160 заявників. Щиро вражені гостинністю, згуртованістю, єдністю, цілеспрямованістю української громади м.Батумі», – додали в Посольстві.

Нагадаємо, активісти придбали та роздали маленьким українцям, які мешкають у грузинському місті Батумі, 30 книжок «Конституція для всіх: для великих і малих».

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-