У Вашингтоні відкрили виставку художника Петра Антипа «Космогонія»

У Вашингтоні відкрили виставку художника Петра Антипа «Космогонія»

Фото
Укрінформ
В Українському домі у Вашингтоні, що діє при Посольстві України в США, відкрилася виставка українського художника Петра Антипа «Космогонія», що триватиме до 22 серпня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

У відкритті експозиції взяли участь пані посол разом із директоркою Ukraine House Маріанною Фальковою та арткуратором Алексом Демком.

Оксана Маркарова нагадала, що у 2014 році Петро Антип був вимушений виїхати з рідної Горлівки на Донеччині та розпочати нове життя в Києві. Тут народився його новий мистецький проєкт «Космогонія». Від початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році, Антип вдруге став переселенцем і сьогодні працює в найбільшому українському музеї сучасного мистецтва, відкритого у Луцьку відомим меценатом Віктором Корсаком у 2018 році.

Вона розповіла, що Віктор Корсак – не лише фундатор найбільшого в Україні мистецького центру, але й засновник ГО «Технопарк Центр медичних інновацій», колектив якої на сьогодні сформував та безплатно надіслав на фронт 40 000 аптечок, 2 500 тактичних медичних рюкзаків, навчив тактичної медицини 12 500 слухачів у т.ч. 5000 солдат, дав прихисток 7000 біженцям.

«Дивовижне поєднання фарб, філософських сенсів, новітніх технологій та гуманітарної місії робить «Космогонію» направду унікальним проєктом», – написала пані посол.

Оксана Маркарова запросила охочих завітати на виставку до Українського дому та доторкнутися до дива сучасного мистецтва України.

Нагадаємо, раніше в липні до Українського дому у Вашингтоні завітали з концертом українські фольклорні колективи та співаки –  учасники Смітсонівського фольклорного фестивалю 2023 року.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-