У Любліні триває фотовиставка «Листівки з України»

У Любліні триває фотовиставка «Листівки з України»

Фото
Укрінформ
На фасаді Генерального консульства України в Любліні розміщено фотовиставку «Листівки з України», мета якої – зафіксувати та продемонструвати світові шкоду, завдану українській культурі російськими окупантами внаслідок бомбардувань та обстрілів від 24 лютого 2022 року.

Про це передає Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінку Генконсульства.

Як зазначає українська консульська установа, від початку повномасштабного вторгнення Росії окупанти щодня знищують історичні, архітектурні й археологічні пам’ятки України. Російські військові безжалісно обстрілюють музеї, меморіали, університетські будівлі, кінотеатри, знищують ракетами церкви, храми, собори, телевежі та пам’ятники.

«Наша культурна спадщина, що налічує тисячоліття, зазнає нищівних наслідків через цю агресію. Мета нашої виставки - привернути увагу всього світу до злочинів, які вчиняє Росія в Україні. Весь світ має бачити кожен крок окупантів, що супроводжується геноцидом, знищенням культурної спадщини моєї країни, екоцидом - все має бути задокументовано і агресор має понести за них покарання», – підкреслив генконсул України в Любліні Олег Куць.

Він додав, що сьогодні, як ніколи, Україна потребує солідарності та підтримки з боку міжнародної спільноти. Дипломат підкреслив: безпрецедентний рівень підтримки з боку Польщі підтверджує, що поляки та польська влада стали посланцями у світі, співпрацюючи з громадянами та урядами інших країн для розповсюдження інформації про злочини росіян в Україні.

«Це має потужний вплив. Ми демонструємо світові, що означає йти пліч-о-пліч, спільно боротись за спільні цілі та цінності, проявляючи непохитну віру двох народів у Перемогу», – наголосив Куць.

Фотовиставку «Листівки з України» виготовлено Комунікаційним Медіа Центром на основі матеріалів від Українського інституту.

Нагадаємо, українські та польські активісти розгорнули 9 травня у Варшаві велику художню інсталяцію біля мавзолею радянським солдатам.

Фото: Konsulat Generalny Ukrainy w Lublinie / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-