Андрій Мельник провів відеоконференцію з очільниками українських громад у Латинській Америці

Андрій Мельник провів відеоконференцію з очільниками українських громад у Латинській Америці

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник провів онлайн-конференцію з лідерами українських громад країн Латинської Америки та Світового конгресу українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

У віртуальній зустрічі, зокрема, взяли участь голова Українсько-бразильської центральної репрезентації Віторіо Соротюк, віцепрезидент СКУ у Південній Америці, голова Українського культурного товариства «Просвіта» в Аргентині Юрій Данилишинин, директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

Під час конференції йшлося про те, що керівництво держави та уряду традиційно приділяє особливу увагу підтриманню численної української громади за кордоном і, не зважаючи на повномасштабну російську агресію, докладає максимум зусиль задля підтримки системних контактів із діаспорою та практичної допомоги нашим співвітчизникам.

Заступник міністра наголосив на вагомій ролі закордонного українства для просування національних інтересів нашої держави у світі насамперед у контексті спротиву російському агресору, саме у країнах Глобального Півдня.

Читайте також: У МЗС закликали Бразилію долучитися до Формули миру Зеленського

Андрій Мельник висловив глибоку подяку керівництву СКУ та асоціаціям українства на латиноамериканському континенті за їхню проактивну громадську позицію і вагомий внесок у перемогу України у розв’язаній Росією загарбницькій війні.

Під час онлайн-зустрічі було скоординовано спільні заходи з метою донесення до урядів і суспільств  у країнах Південної Америки правдивої інформації про події в Україні та протидії російській дезінформації та антиукраїнській пропаганді.

Співрозмовники наголосили на важливості продовження зусиль щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Нагадаємо, посол України подякував меру Буенос-Айреса за солідарність столиці Аргентини з Україною від початку повномасштабного вторгнення РФ, за надання гумдопомоги та плідну співпрацю з українською громадою.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-