У МЗС закликали Бразилію долучитися до Формули миру Зеленського

У МЗС закликали Бразилію долучитися до Формули миру Зеленського

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник закликав на зустрічі з головним радником спеціальної дорадчої служби Адміністрації Президента Бразилії Селсо Аморімом долучитися до української Формули миру.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Як зазначається, у ході зустрічі були обговорені питання двостороннього порядку денного, а також можливість долучення Бразилії, разом з іншими партнерами України, до пошуку шляхів забезпечення сталого та довготривалого миру в Україні на базі поваги до міжнародного права, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

У цьому контексті заступник глави МЗС України, позитивно відзначивши наміри Президента Лули да Сілви сприяти досягненню миру в Україні, запросив Бразилію активно долучитися до роботи над Формулою миру, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Окремо Мельник висловив вдячність Бразилії за послідовну підтримку нашої держави в міжнародних організаціях, солідарність з українським народом, який зазнає важких страждань внаслідок російської агресії, а також за надану Україні гуманітарну допомогу з початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Президент Бразилії хоче запропонувати посередництво для миру в Україні

При обговоренні пріоритетних сфер співпраці в торговельно-економічній сфері було наголошено на обопільній зацікавленості у розширенні та поглибленні відносин стратегічного партнерства між Україною та Бразилією та наповненні їх конкретним змістом.

Як повідомлялося, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва розкритикував російське вторгнення в Україну. Він зазначив, що «відданий пошуку мирної формули для припинення конфлікту». Раніше Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-