У Брюсселі відбувся благодійний концерт української музики

У Брюсселі відбувся благодійний концерт української музики

Фото
Укрінформ
У Брюсселі відбувся благодійний концерт української музики, учасники якого виконали музичні твори, співали українські пісні та представили кілька танцювальних номерів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія.

Культурний захід був організований Брюссельською міжнародною академією музики Brima під керівництвом пані Наталії Чепуренко.

На концерті виступили українські таланти: Людмила Павловська (сопрано), Дар'я Петрова (народний танець), Геннадій Пономарьов (баритон та акордеон), Ірина Демченко (сопрано), Сергій Демченко (сопілка, флейта), Олександра Новосельцева (скрипка), Ярослав Крижанівський (фортепіано), Остап Бачинський (кларнет) і Хаїм Розенбаум (гітара та вокал).

«Україна – це країна, багата талановитими людьми. Ми надзвичайно раді, що українська музика та пісні звучать у Брюсселі, столиці ЄС, і бельгійці та гості столиці можуть ще більше дізнатись про українську культуру», – зауважила Тимчасово повірена у справах України в Бельгії та Люксембурзі Наталія Аношина.

Від імені посольства вона подякувала пані Наталії Чепуренко за вагомий вклад у розвиток і поширення української культури, за підтримку українських талантів, а також за допомогу Україні й українцям.

Окремі слова вдячності висловлені бургомістру муніципалітету Волюве-сен-Ламбер пану Olivier Maingain за підтримку та солідарність з Україною.

Усі зібрані під час концерту кошти будуть спрямовані на потреби благодійної організації «Перший волонтерський мобільний госпіталь ім.Пирогова», яка була заснована у 2014 році та надає медичні послуги на лінії фронту в Україні.

Нагадаємо, у будівлі Європейського парламенту у Брюсселі відбулася виставка юних українських художників «Світ, в якому я хочу жити!» (The world i want to live in!), яка показує світ майбутнього очима дітей, де немає місця війні, жорстокості та несправедливості.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-