Український центр у Вільнюсі в перший рік роботи відвідали понад 23 тис. українців

Український центр у Вільнюсі в перший рік роботи відвідали понад 23 тис. українців

Укрінформ
Український центр у Вільнюсі за перший рік роботи відвідали понад 23 тис. українців, також відбулося понад 1 700 подій, зокрема консультації кваліфікованих психологів, мовні курси, дитячі заходи, фестивалі, дні культури, воркшопи, семінари та літні табори.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві. 

«Український центр об’єднав зусилля десятків благодійних та волонтерських литовських організацій, українських та литовський культурних діячів, викладачів, психологів та майстрів, які щоденно надають допомогу тимчасово переміщеним громадянам України у Литві. Особливу увагу діяльності центру приділяють дипломатичні місії акредитовані у Литві, а також європейські культурні інститути», – йдеться в дописі.

Читайте також: Перша леді Литви та королева Бельгії відвідали Український центр у Вільнюсі

Посольство висловило безмежну вдячність литовським друзям за постійну підтримку та допомогу, VDU Švietimo akademija, керівнику Українського центру Альгірдасу Кумжі, всім координаторам та волонтерам центру, численним організаціям, партнерам та установам, без яких неможливо уявити Український центр у Вільнюсі, який став першим культурно-освітнім простором у країнах ЄС.

В Українському центрі зауважили, що головною ідеєю Першої леді Литви Діани Науседєне та Першої леді України Олени Зеленської при відкритті центру було створити культурно-освітній простір для українців, які були змушені покинути свій дім.

Читайте також: Український центр у Вільнюсі відвідали Президент Грузії та перша леді Литви

«Разом з Університетом Вітовта Великого та десятками волонтерів, організацій та установ, ми створили й продовжуємо розвивати центр, який став для української спільноти безпечним простором та пропонує неформальну освіту, консультації професійних психологів, а також дозволяє громаді залишатися разом. Спонукає її рости та розвиватися», – повідомили у центрі. 

Нагадаємо, Український центр (Ukrainos centras) у Вільнюсі було створено за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської та Першої леді Литви Діани Наусєдєнє у червні 2022 року. 

Фото: Український центр / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-