Український центр у Вільнюсі відвідали Президент Грузії та перша леді Литви

Український центр у Вільнюсі відвідали Президент Грузії та перша леді Литви

Фото
Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі та Перша леді Литви Діана Наусєдєнє відвідали у Вільнюсі Український центр (Ukrainos centras) для громадян, які були вимушені виїхати з України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

«Під час зустрічі керівник Українського центру Альгірдас Кумжа, координатори та волонтери розповіли пані Саломе Зурабішвілі про діяльність культурно-освітнього простору у Литві, а також ознайомили з активностями та ініціативами центру – вокальною студією «Мрія», Українським аматорським хором під керівництвом Надії Адамчук, Українською суботньою школою, заняттями Червоного хреста, курсами литовської мови та воркшопами від Тетяни Пінаєвої», – йдеться в дописі.

Читайте також: Перша леді Литви та королева Бельгії відвідали Український центр у Вільнюсі

Посол України у Литві Петро Бешта висловив особливу подяку Президенту Грузії Саломе Зурабішвілі за важливий прояв уваги та візит до Українського центру, а також подякував Першій леді Литви Діані Наусєдєнє за незмінну підтримку та турботу про тимчасово переміщених громадян України у Литві.

Зауважується, Український центр у Вільнюсі – це перший подібний відкритий культурно-освітній простір в країнах ЄС, створений під патронатом та за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської та Першої леді Литви Діани Наусєдєнє.

Нагадаємо, у березні Олена Зеленська повідомила, що Український центр у Вільнюсі впродовж дев’яти місяців роботи організував 1,3 тис. заходів для 17 тисяч гостей та учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-