Один з найвідоміших музеїв Італії заговорив українською мовою

Один з найвідоміших музеїв Італії заговорив українською мовою

Фото
Укрінформ
У Галереї Боргезе в Римі, яка є одним з найвідоміших музеїв Італії, у День Європи запрацював україномовний аудіогід.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Італії.

Зауважується, що проєкт із впровадження україномовних аудіогідів реалізовано в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської з метою популяризації української мови за кордоном.

«Тепер українці, які бажають відвідати Галерею Боргезе, зможуть познайомитись з її історією та художніми цінностями, почувши розповідь про них рідною мовою голосом улюбленої мільйонами українців Ірми Вітовської», – йдеться в дописі.

У Посольстві розповіли, що галерея розташована в мальовничому парку Вілли Боргезе в центрі міста, який є улюбленим місцем не тільки римлян, а й гостей столиці.

У величних залах, багато оздоблених мармуровими колонами, мозаїчними підлогами, фресками та ліпниною, зберігаються неповторні скульптури Джан Лоренцо Берніні та Антоніо Канова, шедеври Караваджо, Рафаеля, Тіціана, Корреджо, Антонелло да Мессіна, Рубенса та інших видатних майстрів.

За повідомленням, запуск аудіогіда українською мовою відбувся завдяки плідній співпраці Офісу Першої леді України Олени Зеленської, Посольства України в Італійській Республіці та Галереї Боргезе/ Galleria Borghese.

Галерея Боргезе розташована за адресою: Piazzale Scipione Borghese, 5 00197 Roma.

Нагадаємо, у Музеї варшавського повстання у Польщі перезапустили україномовний аудіогід, який відтепер покриває всю експозицію.

Фото: Посольство України в Італії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-