У Відні відбувся благодійний вуличний фестиваль на підтримку України

У Відні відбувся благодійний вуличний фестиваль на підтримку України

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії в суботу відбувся благодійний вуличний фестиваль "Straßenfest für die Ukraine", під час якого збиралися кошти на реанімобілі для України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Під час нашого благодійного вуличного фестивалю "Straßenfest für die Ukraine" українські та австрійські майстрині продавали товари ручної роботи і частину прибутку віддавали на благодійність. Також нами було організовано фуд-корт, де продавалися смачнючі вареники, пироги, солодка випічка – тут усе від продажу повністю на благочинність. Зібрані кошти ми передамо на закупівлю реанімобілів типу С, яких зараз так потребує Україна", - зазначила організатор заходу Софія Чечет.

Читайте також: В Індії відбудеться перший фестиваль української культури

За її словами, особливо був великий попит на українські вареники – гості фестивалю, який розкинувся на вуличці Ім Верд у центральній частині міста, розкупили усі 700 зроблених волонтерами вареників.

Також у рамках фестивалю, який тривав за підтримки українського посольства, відбувся музичний концерт з виконанням авторських та українських народних пісень. Для дітей було організовано аквагрим.

У Відні відбувся благодійний вуличний фестиваль на підтримку України / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Читайте також: Українську громаду запросили приєднатися до Вишиванкової ходи в Афінах

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерству охорони здоров’я України було передано 12 "швидких" для підтримки медичних закладів. Кошти на автівки були зібрані парафіянами УГКЦ та українськими громадами, у тому числі вимушеними переселенцями в Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-