Українська школа «Софія» провела в Дубаї зустріч для дітей та їхніх батьків

Українська школа «Софія» провела в Дубаї зустріч для дітей та їхніх батьків

Фото
Укрінформ
Українська школа в ОАЕ «Софія» організувала в одному з парків Дубая традиційну культурну зустріч для українських дітей та їхніх батьків.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні»

Під час заходу діти знайомилися з українською культурою, традиціями через обрядові весняні ігри, гаївки та веснянки, розписували пасхальні пряники, змагалися в естафетах, у пізнавальному квесті, шукали пасхальні скарби та грали в шахи. Батьки тим часом робили писанки відповідно до давньої техніки розписування яєць за допомогою воску.

«Такі зустрічі в парку вже стали для нас традиційними, – розповідає директорка школи «Софія» Наталія Сердюк, яка ініціювала захід. – Ми бачимо, наскільки вони зараз є актуальними, зібралося понад 50 родин з дітьми. Як ніколи, українці мають потребу в спілкуванні, підтримці, доброму слові, усмішці. Діти потребують цього найбільше, тому їхня радість безмежна. Ми дуже вдячні батькам за підтримку. Як виявилося, наші діти – це найкращі ліки від смутку та відчаю, найефективніший спосіб об'єднання навколо добра та миру!»

Вчителька школи Олеся Елві за допомогою пасхальних яєць, які діти знайшли в парку під час квесту «У пошуках скарбів», розповідала дітям дуже цікаву та повчальну біблійну історію про Воскресіння. Радості дітей не було меж, коли Сашко Єрема знайшов останній скарб і здобув перемогу для своєї команди.

Також учасники мали змогу разом із тренером з шахів Оленою Некрасовою готуватися до шахового турніру.

Діти знайомилися з українською культурою, традиціями через обрядові весняні ігри, гаївки та веснянки, розписували пасхальні пряники, змагалися в естафетах. А в кінці зустрічі діти й батьки з допомогою вчительки акторської майстерності Наталії Міщенко та вчительки літератури Наталії Козакової поставили театралізовану виставу.

Тим часом батьки могли знову зануритися в атмосферу Великодня під час майстер-класу з розпису яєць, який провела Іванна Базмані.

«Час, проведений на святі, був сповнений позитивним настроєм і натхненням, приємні спогади й чудові відчуття про нього, думаю, залишаться в діток і дорослих ще надовго. Цікаві конкурси, захопливі ігри, українська музика й традиції дають можливість діткам виявити свої здібності, знання, уподобання, а головне – мотивують вивчати українську мову й культуру рідного краю», – ділиться враженнями пані Базмані.

Наталія Сердюк подякувала всім, хто долучився до зустрічі: учителям, батькам і дітям.

«Це була чудова нагода зібратися разом, відчути себе частинкою великої родини. Разом ми створюємо неймовірну родину, яка наповнена теплом та любов'ю до нашої неньки-України», – зазначила пані Наталія.

Нагадаємо, українські школи в Об'єднаних Арабських Еміратах «Дивосвіт» та «Софія» провели для дітей майстер-класи з розпису великодніх яєць.

Фото: Українська школа в ОАЕ «Софія»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-