Майстер-клас з виготовлення писанок відбувся у гімназії імені Шевченка у Кишиневі

Майстер-клас з виготовлення писанок відбувся у гімназії імені Шевченка у Кишиневі

Фото
Укрінформ
Національний конгрес українців Молдови в партнерстві з Посольством України організували для дітей майстер-клас з виготовлення писанок у гімназії імені Тараса Шевченка в Кишиневі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Громади українців Молдови Дмитро Лекарцев. 

«Попри складний воєнний час, ми продовжуємо підтримувати світлі українські родинні традиції, які об'єднують нас і дарують надію», – написав він.

На захід, основною метою організації якого було привернення уваги міжнародних партнерів до потреб української гімназії та забезпечення її необхідними ресурсами для поліпшення умов навчання дітей і створення сприятливого освітнього середовища, завітали представники UNHCR Moldova, Caritas Moldova, INTERSOS, Peace Winds Japan, Respect Moldova та Fenix.

Дмитро Лекарцев висловив подяку дружині посла України в Республіці Молдова Олесі Шевченко за підтримку та проведення чудового майстер-класу з технік виготовлення писанки, а також за книжки, які вона передала гімназії від імені фундації Першої леді України Олени Зеленської.

«Важливо зазначити, що в гімназії навчаються діти з Молдови, українці Молдови та діти-біженці. Кожна дитина має право на здобуття освіти, і нам необхідно докласти максимум зусиль, щоб дати їм усі можливості для гідного майбутнього», – наголосив він.

Від імені Громади українців Молдови пан Лекарцев також висловив подяку Посольству України в Молдові за підтримку організації цього чудового заходу, а також усім учасникам за їхню участь і внесок у збереження наших культурних традицій.

Нагадаємо, Національна філармонія Молдови за підтримки Посольства організувала симфонічний концерт «Акорди дружби», на який майже сотню квитків для тимчасово переміщених українців придбала Українська громада Молдови.

Фото: Dmitrii Lecartev / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-