Діаспора закликала уряд Австралії збільшити військову допомогу Україні

Діаспора закликала уряд Австралії збільшити військову допомогу Україні

Укрінформ
Cоюз українських організацій Австралії (СУОА) привітав рішення США про багатомільярдну військову допомогу Україні включно з наданням передової системи ППО та закликав уряд Австралії також розглянути питання про збільшення військової допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Оголошення президента Джо Байдена, під час першого міжнародного візиту президента Зеленського з моменту російського вторгнення, свідчить про поглиблення зобов’язань США щодо України та наступний крок до відправки більш складних систем зброї на поле бою», – зазначив співголова СУОА Стефан Романів.

«Ми сподіваємося, що уряд Австралії також розглядає можливість збільшення військової допомоги Україні. Ми вдячні Австралії за вже надану військову допомогу. Але я нещодавно мав зустрічі з Міністром закордонних справ України та іншими високопосадовцями, коли був в Україні минулого тижня. Всі вони повторювали одне і те ж – Україна виграє цю війну, але тільки якщо у терміновому порядку отримає більше військової допомоги», – додав він.

Читайте також: СКУ зібрав через United with Ukraine 40 млн дол. для захисників України

За словами Стефана Романіва, існує велике занепокоєння щодо поставок безпілотників Іраном до Росії, які, якщо продовжаться, стануть ще одним викликом для України. Також непокоїть і те, що частина військової допомоги довго надходить в Україну.

Він наголосив, що настав час вийти на новий рівень підтримки. Перемога над Росією та забезпечення стійкого миру в Україні дозволить відновити та підтримувати міжнародний порядок, заснований на правопорядку, що є надзвичайно важливим для Європи, Азійсько-Тихоокеанського регіону та світу.

«Я знаю, що в цій боротьбі австралійці поділяють цінності протидії агресії та тиранії. Вони знають, що це вторгнення є незаконним і безпідставним. Вони розуміють, що український народ має демократичне право обирати свого лідера та свою владу. І вони погоджуються, що Австралія повинна відстоювати те, що є правильним», – сказав пан Романів.

Нагадаємо, сенат США проголосував за ухвалення комплексного пакета з державним бюджетом США обсягом 1,7 трильйона доларів, який також містить 44,9 мільярда доларів допомоги для України та союзників в Європі з метою протидії агресії рф.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-