Українська «Просвіта» в Аргентині провела конференцію на тему «Хоробрість нації»

Українська «Просвіта» в Аргентині провела конференцію на тему «Хоробрість нації»

Фото
Укрінформ
Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентині за підтримки Посольства України провело конференції на тему «Хоробрість нації», до якої долучилися заступниця голови Комітету правоохоронної діяльності Верховної Ради Галина Михайлюк і голова Центру Громадянських Свобод Олександра Матвійчук.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Серед основних тез виступів пані Михайлюк та пані Матвійчук були такі: «в Україні наразі триває епоха жіночої дипломатії, яка вже приносить плідні результати», «дії кожної окремої людини – це крапля в океані, але коли вони об’єднуються – вони стають океаном».

«Неймовірно вражена та вдячна за такий теплий прийом української громади, зокрема Українського культурного товариства «Просвіта», яке невпинно просуває інтереси нашої держави. На зустрічі були присутні понад 140 етнічних українців, деякі з них аж у п’ятому поколінні. Однак усіх без винятку цікавило одне – як допомогти Україні», – напила на своїй фейсбук-сторінці Михайлюк.

Водночас Матвійчук зауважила, що саме діаспора стала джерелом правдивої інформації в Аргентині.

«Завжди кажу, що перш за все люди. Українці в Аргентині вже більше сто років існують як активна спільнота. Це щоденна робота, аби народжені в Аргентині діти, окрім іспанської, англійської і т.д. ще відмінно знали українську та зберігали свою ідентичність. Тому на вихідні Просвіта повна дітьми. Усі курси організовані на волонтерських засадах. Саме діаспора стала джерелом правдивої інформації в країні, де досі працює Раша Тудей. І сміливі аргентинські журналісти, які поїхали в Україну після 24 лютого. Із кількома мала нагоду познайомитися», – напила вона на своїй сторвнці у Фейсбуці.

Також під час візиту пані Михайлюк і пані Матвійчук до Аргентини було вшановано пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр. біля меморіальної дошки у центральному Кафедральному соборі м. Буенос-Айрес.

Крім того, відбувся візит до пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Григоровичу Шевченку у центральному парку м. Буенос-Айрес «Трес-де-Фебреро». 

Нагадаємо, українську громаду Аргентини в Буенос-Айресі відвідав видатний бандурист зі Сполучених Штатів Америки Микола Дейчаківський.

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-