В Анкарі стартували нові освітні проєкти для українських дітей

В Анкарі стартували нові освітні проєкти для українських дітей

Фото
Укрінформ
В Анкарі (Туреччина) стартували нові освітні проєкти для дітей діаспорян і вимушених переселенців.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Українську спілку в Анкарі.

«При українській суботній школі (діє при Українській спілці в Анкарі – ред.) почала працювати нова група для дітей від 3 до 5 років. Сьогодні пройшло перше знайомство у групі, а також заняття, на якому діти дізналися більше про осінню пору, зробили саморобки «Осінні дерева», вивчили фігури, а також гарно провели час на уроці танців», – повідомили у спілці.

Окрім того, при спілці почала роботу студія малювання для дітей «Пташечка», до якої можуть приєднатися діти віком від 8 років.

«У невеликій групі (7-8 дітей) на занятті, що триватиме півтори години. Ваші діти відкриють для себе живопис, графіку, декоративне мистецтво та вивчать жанри образотворчого мистецтва. Наш викладач запропонує все для розвитку творчих здібностей та креативності кожної дитини», – наголошують у спілці. 

Також новий навчальний рік розпочався в українській факультативній студії для вимушених переселенців, яка була започаткована волонтерами Української спілки в Анкарі навесні, та діє за підтримки Посольства України в Туреччині та Муніципалітету Анкари. 

«Мета ініціативи – створити україномовне середовище для розвитку та навчання вимушених переселенців в Анкарі. Факультативна студія надає учням шкільного віку можливість вивчати українську мову, культуру та історію, англійську мову, займатися образотворчим мистецтвом, рукоділлям і фізичною активністю», – повідомили у спілці.

Заняття у студії проходять на безоплатній основі, долучитися до занять у трьох вікових групах можуть усі охочі з вимушених переселенців з України.

Як повідомлялося раніше, у вересні в Українській суботній школі, що діє при громадській організації «Українська родина» в Анталії та Українській суботній школі «Веселка», що діє в азійській частині Стамбулу, розпочався новий навчальний рік.

Фото: Українська Спілка в Анкарі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-