Новий навчальний рік розпочався в Українській школі в ОАЕ «Софія»

Новий навчальний рік розпочався в Українській школі в ОАЕ «Софія»

Фото
Укрінформ
Відбулося урочисте відкриття нового навчального року в Українській школі в ОАЕ «Софія» – понад 70 учнів школи приїхали на захід до французького центру Alliance Française, на території якого цього року школа зможе проводити заняття.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

На відкритті були присутні представники Посольства України в ОАЕ, консульства України в Дубаї, УГКЦ в ОАЕ, Talent Academy, УЖІ, Ансамблю української пісні та танцю в ОАЕ «Червона калина» та видання «Емірати Сьогодні».

Захід розпочався з виконання Гімну України та вшанування хвилиною мовчання всіх, хто загинув унаслідок збройної агресії рф проти України.

Читайте також: Представниці діаспори в ОАЕ зустрілися з послом України

Учнів, батьків і колектив школи привітали почесні гості – керівник Консульства України в Дубаї Олександр Хом’як, І секретар з консульських питань Посольства України в ОАЕ Олександра Пашинська, священник УГКЦ отець Любомир.

Надзвичайно зворушливе відеопривітання від підполковника Державної прикордонної служби України Олексія Прищепи надійшло учням школи «Софія», серед яких і племінник захисника України Антуан Гітарт.

До учасників заходу звернулася директорка школи Наталія Сердюк: «Попри всі труднощі й виклики, які стоять перед нами, я хочу побажати вам, дорогі діти, сміливо та впевнено зробити крок уперед, у новий навчальний рік. Пам’ятайте: Україна – це не зруйновані будинки та інфраструктура, Україна – це ви. Україна – це боротьба за себе кращого, освіченішого, добрішого, рішучішого. А ми, вчителі, вам будемо в цьому допомагати».

Читайте також: Українська жіноча ініціатива в ОАЕ започатковує низку нових заходів

Пані Наталія висловила велику подяку людям, які допомогли школі вирішити питання з новим приміщенням, зокрема Анастасії Бобришевій, Крістіні Новиковій і керівництву французького центру Alliance Française, на території якого українська школа зможе цього року проводити заняття.

Учні та батьки також мали змогу переглянути відеоспогади про літні канікули, познайомитися зі своїми однокласниками та вчителями, а також подарувати новим друзям із побажаннями миру власноручно виготовлених голубів.

Читайте також: Українці вшанували річницю Незалежності України в ОАЕ

Наприкінці заходу всі діти разом з Ансамблем української пісні і танцю в ОАЕ «Червона калина» заспівали пісні «Ми з України» та «Ой у лузі червона калина» і після шкільного дзвоника вирушили на свої перші уроки.

На уроках кожна з груп долучилася до спільного проєкту, написавши імена своїх близьких та рідних, які зараз перебувають в Україні, і позначивши на карті України місця їхнього перебування.

Нагадаємо, українська жіноча ініціатива в Об'єднаних Арабських Еміратах та українська школа вихідного дня «Дивосвіт» за сприяння Посольства України в ОАЕ провели зустріч, присвячену правам дітей.

Фото: Надія Онода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-