У центрі Відня відбувся український «Марш Незалежності»

У центрі Відня відбувся український «Марш Незалежності»

Фото
Укрінформ
Історичним центром столиці Австрії у неділю пройшов марш, організований українською громадою з нагоди 31-річниці відновлення Незалежності України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Світ не вірив, що українці протримаються довше трьох днів. Проте вже півроку ми відчайдушно боремося і щодня робимо все задля перемоги. Кожен українець за кордоном – амбасадор України. Сьогодні ми маємо показати світу справжню Україну – вільну, сильну, незалежну! Показати нашу незламність і готовність до останньої краплі крові відстоювати свою незалежність та суверенітет", - заявили організатори з ГО "Unlimited Democracy“.

Читайте також: Тисячі українців узяли участь у Марші свободи в Дубліні

"Марш Незалежності" у неділю у Відні був покликаний також продемонструвати світу, що українці – єдині і не втрачають віри, а тому і "світ не має права втрачати віру в Україну та нашу перемогу".

Вже традиційно збір учасників акції відбувався на центральній площі Відня — Гельденплатц (площі Героїв). Після невеликого мітингу було сформовано колону, яка вийшла Рінгштрассе та пройшла цією вулицею, яка оперізує центральний історичний район Відня. Учасники маршу мали з собою українську символіку та несли плакати на підтримку України та з вимогою зупинити російську агресію. Попереду колони мітингувальники несли великий український прапор з написом “STOP PUTIN WAR” ("Зупиніть путінську війну!").

У центрі Відня відбувся український «Марш Незалежності» / Фото: Валерія Мальцева

Читайте також: Український Марш Миру в Берліні зібрав сім тисяч учасників

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня, з нагоди 31-ї річниці Незалежності України в головному соборі Відні Штефансдом пройшла спільна молитва за Україну, після завершення якої українці пройшли маршем історичним центром столиці Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-