День Незалежності України відзначили у кількох містах Болгарії

День Незалежності України відзначили у кількох містах Болгарії

Фото
Укрінформ
У рамках заходів із відзначення 31-ї річниці Незалежності України у Софії відбулися багатотисячний марш свободи українців і небайдужих громадян Болгарії та забіг у вишиванках, також святкові заходи тривали ще у кількох болгарських містах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Болгарії. 

За повідомленням, урочиста хода розпочалася на площі перед Президенством та пройшла до пам’ятника Тарасу Шевченку. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих у війні з росією, усіх, хто віддав життя за свободу і незалежність України, за демократичні цінності, за право самим визначати своє майбутнє.

Учасники також виконали Державний Гімн України, заспівали українських пісень і подякували болгарському народу за підтримку в ці найважчі для нашої України часи.

Водночас у спортивному святі «Забіг у вишиванках» у Софії взяли участь як маленькі учасники, так і вже досвідчені спортсмени. Цього святкового дня всі були переможцями та отримали медалі від організаторів.

Посольство висловило щиру вдячність організаторам забігу в Софії – Вікторії Пекарчук, Павлу та Поліні Христофоровим. Ідейний натхненник «Забігу у вишиванках» – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олександр Кузін. 

Крім того, святкові заходи відбулися ще у кількох болгарських містах. Так, у Варні пройшов святковий концерт з нагоди Дня Незалежності України, організований Українською діаспорою Болгарії «Український Дім».

«Посол України Віталій Москаленко привітав співвітчизників з найбільшим святом нашої країни та подякував болгарському народові за підтримку українців, які були змушені залишити Україну внаслідок війни росії проти нашої держави. Він також вручив подяку «Українському дому» за активну і самовіддану волонтерську роботу на підтримку України та українського народу», – повідомили у диппредставництві. 

У місті Бургас в День Незалежності України українці взяли участь в ініціативі «The Free World Gathering» та утворили живий ланцюг єднання. 

Нагадаємо, 24 серпня Україна святкувала 31-річницю відновлення Незалежності, яка цьогоріч затьмарена повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну.

Фото: Посольство України в Болгарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-