У десятках міст Норвегії відбулися святкові заходи до Дня Незалежності України

У десятках міст Норвегії відбулися святкові заходи до Дня Незалежності України

Фото, відео
Укрінформ
З нагоди Дня Незалежності України в десятках міст Норвегії 24 серпня відбулися святкові заходи, акції солідарності та марші свободи за участі сотень людей, які підтримують Україну в ці нелегкі часи боротьби з росією.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Норвегії.

«Під час демонстрації на центральній площі Осло, очільники найбільших партій Норвегії привітали більше ніж тисячу учасників заходу з Днем Незалежності України, запевнили у непохитній підтримці України з боку Норвегії та наголосили на необхідності дальшого посилення військової та гуманітарної допомоги», – йдеться в дописі.

Посольство подякувало всім українцям і норвезьким друзям України, завдяки яким український прапор майорів по всій Норвегії. Окрема подяка висловлена Norsk-Ukrainsk Venneforening та Українська громада в Норвегії Den ukrainske forening i Norge за організацію демонстрації в Осло.

Водночас місцева активістка, викладачка в українській школі «Еллісів» у столиці Норвегії Ніна Хаген на своїй фейсбук-сторінці повідомила, що в Осло акція солідарності з Україною розпочалася на площі Eidsvolls plass перед Стортингом – парламентом Норвегії, а потім її учасники рушили до російського посольства на Drammensveien.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Україна святкувала 31-річницю відновлення Незалежності, яка цьогоріч затьмарена повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну.

Фото: Embassy of Ukraine in Norway, Nina Hagen / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-