У Німеччині провели захід для науковців, змушених виїхати з України

У Німеччині провели захід для науковців, змушених виїхати з України

Фото
Укрінформ
У Берлін-Бранденбурзькій академії наук відбувся нетворкінговий захід для українських науковців, які вимушено виїхали з України через військову агресію рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України у ФРН.

За повідомленням, співорганізаторами заходу виступили Берлінський центр глобального ангажування Берлінського університетського альянсу, Берлін-Бранденбурзька академія наук, Berlin Research 50, Clusters of Excellence SCRIPTS and NeuroCure у співпраці з Clusters of Excellence Science of Intelligence, Temporal Communities та UniSysCat, Німецько-українським академічним товариством, Далемським гуманітарним центром та ін.

«Докторанти та вчені з усіх дисциплін, які були змушені тимчасово залишити батьківщину, ознайомилися з німецькою науковою системою та її фінансуванням», – ідеться в дописі.

Читайте також: Українці в Берліні створили театр

Д-р Оксана Зойменіхт, керуючий директор Німецько-українського академічного товариства, поінформувала присутніх про структуру та акторів німецької наукової системи, найважливіші програми фінансування для біженців та науковців у групі ризику зокрема та систему фінансування німецької науки загалом.

Крім того, у ході заходу було організовано нетворкінг для дослідників з України та Берліна.

«Під час виступу радник Посольства Оксана Дубовенко наголосила, що мільйони українців, серед яких й науковці, були змушені тимчасово залишити свою країну через повномасштабну військову агресію російської федерації, зруйновану промислову й наукову інфраструктуру та інше. Незважаючи на це, українська держава продовжує свій шлях до європейської інтеграції. Нетворкінговий захід дозволить прискорити цей шлях. Для української наукової сфери надання статусу кандидата у члени ЄС», – повідомили в Посольстві.

Нагадаємо, у Берліні відбувся великий благодійний концерт просто неба Life Will Win («Життя переможе»).

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ukrainische Botschaft in Berlin / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-