В Естонії презентували монету на честь України

В Естонії презентували монету на честь України

Фото
Укрінформ
У Банку Естонії відбулася презентація присвяченої Україні монети номіналом два євро, ескіз якої розробила Дарина Титова з Харкова, що знайшла прихисток в Естонії, рятуючись від російської агресії, і на даний час навчається в Естонський академії мистецтв.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонії, яке взяло активну участь у розробці дизайну монети.

За повідомленням, на монеті зображена дівчина як символ ніжності, що своєю чергою оберігає птахів як символ миру. На монеті також присутнє стилізоване зображення грона калини. Це перша емісія монет Банку Естонії, які мають текст іноземною мовою.

«Очікується, що до кінця цього року буде випущено 2 млн монет для загального обігу. Подарункові варіанти монети (загальний тираж подарункових варіантів монет планується 40 тис. екземплярів) мають надійти в продаж вже влітку. На футлярах подарункових монет містяться вірші Тараса Шевченка та інформація українською мовою щодо їх символізму. Усі прибутки від продажу Банк Естонії буде перераховувати на допомогу Україні», – розповіли у Посольстві.

У презентації монети взяла участь Посол України в Естонії Мар’яна Беца, яка у своєму виступі подякувала естонській стороні за послідовну та всебічну підтримку, що Естонська Республіка надає Україні у її боротьбі з російською агресією.

На презентації були також присутні та виступили Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, Президент Банку Естонії М.Мюлер, проректор Естонський академії мистецтв А. Піков та автор проєкту монети Д. Титова.

Нагадаємо, приватна компанія «Сувенірна крамниця Білого дому» презентувала колекційну монету із серії глобальних історичних моментів на честь українського опору проти російського вторгнення на острові Зміїний.

Крім того, презентація Папської благодійної срібної монети для допомоги Україні відбулася в одному з найбільших Папських палаців – Palazzo della Cancelleria – у Ватикані.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-