У Таллінні відбулися урочисті заходи до дня народження Тараса Шевченка

У Таллінні відбулися урочисті заходи до дня народження Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
У столиці Естонії до дня народження Тараса Шевченка, біля пам’ятного знаку українському поету-генію під Шевченковим дубом, зібралися керівництво української громади й українці Таллінна, а також представники Посольства України, щоб вшанувати пам`ять видатного українця.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонській Республіці.

За повідомленням, на знак пошани священник Української греко-католицької церкви отець Роман відслужив молебень.

ауважується, що у виступах на заході лунали слова глибокої народної любові до Тараса Шевченка, прозвучали уривки з його відомих творів.

«Промовці особливо наголошували на актуальності Шевченкових пророчих слів, які і сьогодні спонукають до боротьби за незалежність і протистояння російській навалі: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!», – поінформували у посольстві.

Учасники вшанування поклали до пам’ятного знаку квіти від українських організацій і кошик квітів від Посольства України.

Крім того, у рамках заходу відбулася акція на підтримку надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу.

Нагадаємо, у латвійській та естонській столицях 26 лютого пройшли масштабні акції на підтримку України та засудження війни, розпочатої росією.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-