Українці ОАЕ долучилися до акції «Шевченко закликає, Україна перемагає!»

Українці ОАЕ долучилися до акції «Шевченко закликає, Україна перемагає!»

Укрінформ
Українці ОАЕ у рамках VII щорічних громадських Шевченківських читань приєднаються до загальнонаціональної акції «Шевченко закликає, Україна перемагає!», ініційованої уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні».

VII щорічні громадські Шевченківські читання відбудуться 11 березня в Mall of Emirates (the DUCTAC theatre) з 18:00 до 21:00.

Як наголосив Тарас Кремінь, Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення Російською імперією. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну.

Загальнонаціональна акція «Шевченко закликає, Україна перемагає!» покликана підняти український дух та волю до спротиву, мобілізувати як українців, так і весь світ на боротьбу з ворогом за відновлення територіальної цілісності та перемогу України.

Тарас Кремінь закликав відомих людей, політиків, урядовців, лідерів громадської думки, військових, усіх українців, усіх людей доброї волі у важкі для України часи надихнутися силою шевченківського слова, прочитати його своїм побратимам, дітям чи друзям, читати вірші публічно, в телерадіоефірах по всій країні та за кордоном. А також за можливості записати й поширити в соцмережах тексти, малюнки, дописи, відеоролики з декламуванням актуальних рядків поета під хештегом #ШевченкоЗакликаєУкраїнаПеремагає.

Зауважимо, що Шевченківські читання, що присвячені дню народження видатного українського поета-пророка Тараса Шевченка, відбуваються в Дубаї щороку.

Нагадаємо, українська школа в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) «Софія» запросила дітей з України, які зараз не мають змоги навчатися, втратили зв’язок зі школою, перебувають поза за межами країни, віртуально приєднатися до заходів школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-