У Варшаві й інших містах Польщі відбулися акції на підтримку України

У Варшаві й інших містах Польщі відбулися акції на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві, Кракові, Вроцлаві та інших містах Польщі у неділю, 20 лютого, було проведено акції на підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на Замковій площі в центрі Варшави в неділю було проведено велику демонстрацію, в якій взяли участь сотні учасників. Вони прийшли на акцію з українськими, польськими, кримськотатарськими прапорами. Під час акції учасники скандували гасла «Україна без Путіна», «Київ-Варшава: спільна справа» тощо.

Під час акції звучали промови польських політиків, українських і польських громадських активістів, діячів легендарної «Солідарності».

Читайте також: У Варшаві вшанували память Героїв Небесної Сотні

Як зазначив у коментарі агентству колишній голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима, у Польщі добре розумію, що у разі загострення ситуації на Україні усе не завершиться, а буде повномасштабна війна.

На його переконання, дуже символічно, що на акції на підтримку України було дуже багато діячів колишньої «Солідарності» – Адам Міхнік, Збігнєв Буяк, які активно підтримували Україну під час Помаранчевої Революції, Революції Гідності.

«Вони як ніхто розуміють, що Польща без співпраці з Україною приречена на загибель, тут немає чого бавитися в дипломатію. Про це свідчить історія і про це говорять заяви Путіна: його метою не є лише підкорення однієї країни, а відбудова російської зони впливу, не лише політичного, але і військового. Це означає пряму загрозу для Польщі», – наголосив Тима.

На завершення акції учасники акції заспівали гімни України та Польщі.

Читайте також: У центрі Варшави відбулася акція на підтримку України

У Кракові разом з українською спільнотою участь в акції взяли мешканці міста з державними прапорами України та Польщі, символікою Європейського Союзу, стягами кримських татар, а також банерами «Стоїмо за Україну і мир та спокій у Європі», «Путін руки геть від України».

Фото: Генеральне консульство України в Кракові
Фото: Генеральне консульство України в Кракові

Як зазначає Генконсульство України у Кракові, після виступів учасників відбулася Хода Миру, яка пройшла біля генеральних консульств США, ФРН, Франції та завершилась біля консульства країни - агресора. Учасники Ходи подякували США за підтримку, закликали Німеччину та Францію до активізації зусиль протидії агресивним намірам Кремля, а також висловили свій рішучий протест Росії. 

Генеральне консульство України в Кракові
Генеральне консульство України в Кракові

У центрі Вроцлава учасники акції згадали загиблих на Майдані вісім років тому і наголошували на загрозі імперської політики Росії.

Фото: Генеральне консульство України у Вроцлаві
Фото: Генеральне консульство України у Вроцлаві

Під час заходу відбувся спільний молебень у Кафедральному соборі св.Вінцента і св.Якуба УГКЦ в пам’ять про жертви Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, які загинули у протистоянні з російськими окупантами.

Фото: Генеральне консульство України у Вроцлаві
Фото: Генеральне консульство України у Вроцлаві

Нагадаємо, у Варшаві під посольством Росії 20 лютого відбулася акція проти агресивної політики Путіна «Скажи ні російським окупантам», у якій узяли участь кількадесят українців, білорусів, росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-