У Туреччині проведуть іспит зі знання української мови

У Туреччині проведуть іспит зі знання української мови

Укрінформ
У Туреччині 10 квітня відбудеться іспит зі знання української мови, реєстрація триває до кінця лютого.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Українську спілку в Анкарі.

«Іспит з української мови проводиться письмово, триває три години та складається з перекладів текстів різних рівнів: чотири тексти з української на турецьку і чотири – з турецької на українську», – йдеться у повідомленні.

Іспит проводитиметься центром оцінювання, відбору та розподілення (ÖSYM). Українська мова є у переліку з 20 мов, рівень знання яких оцінить ÖSYM на щорічному іспиті з володіння іноземною мовою (YDS İlkbahar).

Іспит відбудеться 10 квітня цього року. Реєстрація на іспит триватиме до 28 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, на базі Української спілки в Анкарі діють курси з вивчення української мови. Випускники курсів навчаються в українських вишах, займаються науковою роботою, реалізують в Україні власні бізнес-проєкти. Один з випускників пише підручник з турецької мови для українців, також він допомагав з укладанням підручника з вивчення української мови для турків Ukraynaca Öğreniyorum, який вийшов друком улітку цього року. Також силами Української спілки в Анкарі було створено освітню інтернет-платформу «Вивчаю українську»

Раніше в інтерв’ю Укрінформ, кандидатка політичних наук, голова Української спілки в Анкарі Юлія Білецька, керівниця редакційної групи та упорядниця підручника Ukraynaca Öğreniyorum розповіла про те, що завдяки активному розвитку українсько-турецьких відносин, українська мова набуває престижу та стає більш затребуваною для вивчення в Туреччині, а попит на її вивчення невпинно зростає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-