Посол США в Аргентині відвідав місцеву

Посол США в Аргентині відвідав місцеву "Просвіту" та підтримав Україну

Фото
Укрінформ
Посол Сполучених Штатів Америки Марк Стенлі та тимчасовий повірений у справах України в Аргентинській Республіці Сергій Небрат здійснили візит до представництва української організації "Просвіта" в Буенос-Айресі. 

Як передає Укрінформ, про це посол написав у своєму Твіттері.

"Щира подяка Українській Асоціації "Просвіта" за прийом, а також тимчасовому повіреному Сергію Небрату за те, що приєднався", - написав Стенлі.

Він додав, що "нині час виступити та говорити про Україну", а також, що "підтримка українського суверенітету непохитна".

"Ми підтримуємо українську громаду в Аргентині у ці часи сильного занепокоєння щодо загроз українській незалежності", - додав посол.

У дописі голови "Просвіти" Юрія Данилишина, який разом із іншими членами управи прийняв шановних гостей зазначається, що дипломати почули про діяльність товариства, їм представили приміщення та проєкти, які в ньому розвиваються. 

Посол США в Аргентині відвідав місцеву "Просвіту" та підтримав Україну

Також усі учасники зустрічі приєдналися до акції СКУ на підтримку України #StandWithUkraine.

"Під час заходу Посол мав нагоду дізнатися про українську культуру, підписати золоту книгу, і перш за все, особисто висловити свою підтримку українському народу", - написав про захід референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи КУК - відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич.

Читайте також: У Союзі Українок закликали діаспору до консолідації зусиль проти агресії Росії

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Російські війська можуть також просунутися із Білорусі.

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Як повідомляв Укрінформ, українські громади в Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії 5-6 лютого провели акції на підтримку України та проти агресії Росії.

Фото: Юрій Данилишин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-