У ліванському містечку Дума відбувся Другий український фестиваль

У ліванському містечку Дума відбувся Другий український фестиваль

Фото, відео
Укрінформ
Другий український фестиваль відбувся днями у містечку Дума, продовживши відкривати багатогранну культуру та національні традиції українського народу.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Лівані.

«Український фестиваль в Думі став значною культурною подією в Лівані, сприяв поширенню позитивного іміджу України, мав великий вплив на взаємозбагачення української та ліванської культур, а також зміцнення двосторонніх зв’язків», - йдеться у повідомленні.

Свято було організоване Посольством України в Лівані за підтримки української громади та сприяння муніципалтету м.Дума.

У рамках заходу під час Кулінарного шоу ліванського телаканалу «Télé Liban» Посол України в Лівані Ігор Осташ просто неба разом з шеф-кухарем Антуаном приготував традиційну українську страву – борщ. Українські господині частували гостей заходу голубцями, варениками, млинцями та іншими стравами і напоями.

Посол вручив дипломи першим випускникам місцевих курсів української мови та урочисто передав Муніципалітету міста картини з краєвидами Думи українських художників Олеся Солов'я, Олександра Мельника та Василя Корчинського. Митці перебували в Думі під час Фестивалю української культури, який пройшов у Лівані в травні цього року, і скористалися можливістю показати через свої творчі роботи красу ліванського містечка.

Для гостей пролунали українські пісні у виконанні етно-гурту «Онуки». Але головною подією став концерт спеціальної гості фестивалю, відомої української співачки, актриси Київського театру ім. І.Франка Вікторії Васалаті. Вона зачарувала публіку своїм фантастичним голосом, виконавши пісні з репертуару Едіт Піаф та відомі українські хіти.

На ярмарку сувенірної продукції були представлені виготовлені вручн вироби українських майстрів.

Фестиваль відвідали керівництво міста Дума, депутати місцевої ради, представники духовенства, українсько-ліванська громада, представники ліванських ділових та культурних кіл, гості міста. Перебіг подій на фестивалі висвітлював ліванський телеканал «Télé Liban».

Читайте також: В Афінах відбувся літературний вечір пам’яті Івана Франка

Фото: Embassy of Ukraine in Lebanon/Посольство України в Лівані, Ukrainian Community in Lebanon / Громада Українців Лівану у Facebook

Відео: Сами Кабрит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-