В «Охматдиті» Львова розпочали використання медобладнання від діаспори та благодійників зі США

В «Охматдиті» Львова розпочали використання медобладнання від діаспори та благодійників зі США

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит" розпочали лікування пацієнтів за допомоги нового медичного обладнання, отриманого в якості гуманітарного вантажу з США.

Серед фінансових партнерів гумдопомоги з обладнанням на 10 млн грн - Союз Українок Америки, повідомляється у Facebook на сторінці гуманітарного проєкту Support Hospitals in Ukraine, який доставив вантаж в Україну.

«Приємно бачити, що лікарі з Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» вже лікують маленьких пацієнтів, використовуючи медичне обладнання та приладдя, які були доставлені минулої п’ятниці у рамках проєкту Support Hospitals in Ukraine», - йдеться у дописі. 

Зазначається, що «Охматдит» отримав медичного обладнання та приладдя на 10 мільйонів гривень, включаючи апарат ЕКГ, ультразвуковий апарат, монітори, диспансерні ліжка, хірургічне світло, кисневий концентратор для реанімації, доплерометр, хірургічні інструменти та лабораторні комплекти тощо.

У Support Hospitals in Ukraine подякували лікарям» Охматдиту» за їхню роботу, донорам проєкту - за підтримку і побажали всім дітям швидкого одужання.

Як повідомив у соцмережі волонтер, співзасновник та координатор проєкту Support Hospitals in Ukraine Віталій Дубіль, львівська лікарня «Охматдит» стала першою лікарнею на заході України, яка отримала медичній вантаж від проєкту. Вміст гумдопомоги був попередньо погоджений з лікарями та відправляється з США відповідно на запит українських лікарів.

Гуманітарний вантаж було зібрано і доставлено у співпраці з донорами та партнерами - Project C.U.R.E., Cоюзом Українок Америки (СУА; UNWLA - Ukrainian National Women's League of America, Inc.), Міжнародним благодійним фондом "Сприяння Розвитку Медицини" (Київ) та MEEST-America, Inc.

Віталій Дубіль нагадав, що робота над гуманітарним вантажем для Охматдит (Львів) почалась 26-27 січня 2019 в Нью-Йорку під час форуму VII Global Ukrainians Forum, організованого Razom for Ukraine & Global Ukraine. Тоді було обговорено можливість співробітництва між Support Hospitals in Ukraine та Союзом Українок Америки. Після перемовин з керівництвом СУА було отримано позитивне рішення щодо фінансування і було вирішено сфокусуватися на дитячих лікарнях в Україні. У середині червня 2019 гумопомогу завантажили на складі Project C.U.R.E. в м Денвер, Колорадо, а компанія MEEST-America, Inc зайнялася перевезенням.

Читайте також: Канадська діаспора передала кошти для доставки медобладнання в Україну

Зазначається, що протягом найближчих двох тижнів буде проходити передача гуманітарного медичного вантажу ще трьом лікарням в містах Житомир та Ірпінь (Київська обл). Цей вантаж доставлений за фінансової підтримки СУА, United Help Ukraine & Friends of Ukraine Defense Forces Fund, та організаційної підтримки МБФ "Сприяння Розвитку Медицини".

Як нагадується, гуманітарний проект Support Hospitals in Ukraine - Підтримка Лікарень України був започаткований влітку 2014, на початку АТО на сході України, з метою доставки медичного обладнання зі США в лікарні України в формі гуманітарної допомоги. Для допомоги лікування поранених бійців та цивільних, за п’ять років медичний вантаж вартістю 3,4 млн доларів був переданий державним та муніципальним лікарням в містах Київ, Дніпро та Запоріжжя.

Читайте також: В Афінах відбувся літературний вечір пам’яті Івана Франка

Повідомляється, що у 2019-22 роках Support Hospitals in Ukraine розширятиме свою діяльність та йде в нові регіони України та нові сфери медичних послуг: нейрохірургію, онкологію, педіатрію, реабілітацію військових тощо.

Більше можна дізнатися за посиланням: www.uahospitals.org.

Підтримати проєкт можна тут: www.uahospitals.org/donate (all donations are tax-deductible in the USA).

Фото: Support Hospitals in Ukraine - Підтримка Лікарень України у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-