Українцям у Португалії нагадують про обережність у зв’язку з загрозою лісових пожеж

Українцям у Португалії нагадують про обережність у зв’язку з загрозою лісових пожеж

Укрінформ
Посольств України в Португалії просить громадян України бути уважними і обачними через високу загрозу виникнення масштабних лісових пожеж в країні.

Про це йдеться у попередженні щодо пожеж, розміщеному на сторінці диппредставництва у Facebook.

«За інформацією Міністерства внутрішніх справ, Міністерства сільського господарства, лісів та розвитку Португалії, метеорологічна ситуація в країні вимагає надзвичайної уваги у зв’язку із небезпекою виникнення масштабних пожеж. Служби цивільного захисту Португалії оголосили червоний рівень загрози лісових пожеж в округах Сетубал, Лісабон, Сантарень, Порталегре, Каштело-Бранко, Коімбра, Гуарда, Візеу, Віла-Реал та Браганса. Щодо інших округів Португалії оголошено помаранчевий рівень небезпеки», - повідомляється у дописі.

Зазначається, що співробітники Національної гвардії Португалії, поліції, лісових господарств, цивільної захисту, медичних закладів, пожежних служб тощо повідомлені про можливу необхідність перервати відпустку або відгули у випадку виникнення пожеж. Населенню було надіслано повідомлення через операторів мобільного зв’язку з роз’ясненнями щодо заборони розводити багаття та проводити будь-яку роботу в лісах.

Громадянам України, які перебувають у зазначених районах, слід уважно стежити за повідомленнями місцевих служб, в тому числі попереджувальними sms-повідомленнями про розвиток ситуації, та виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб.

У цьому зв'язку диппредставництво нагадує українцям про необхідність бути обачними, повідомляти про виникнення пожеж або потрапляння в небезпечну ситуацію, передусім, португальські пожежно-рятувальні служби за номером 112.

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю, громадянам України слід також звертатися на "гарячу лінію" Посольства України в Португальській Республіці за номером телефону: +351 965 088 115, адреса електронної пошти emb_pt@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Читайте також: В Індонезії викликатимуть штучні опади для гасіння лісових пожеж

Задля оперативності в комунікації пропонуємо скористатися розробленим Міністерством закордонних справ додатком «ДРУГ» - Добровільною реєстрацією українських громадян при подорожах за кордон.

«ДРУГ» є ефективним інструментом попередження, а в разі кризової ситуації – розшуку та надання сприяння громадянам України у надзвичайній ситуації за кордоном. «У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, в якій Ви зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на Ваш номер телефону або повідомлення на електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з Вами або з особою, яку Ви зазначили в анкеті», - зазначається у дописі.

Фото: сторінка Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-